De Spaanse traditie om tapas te gaan eten, 'el tapeo' genoemd, begon raar genoeg met lege borden.
De traditie komt uit Sevilla, waar barkeepers de wijnglazen afdekten (tapar) met een klein bordje, zodat geen fruitvliegjes erin konden vliegen.
Al gauw begon men plakjes ham op de bordjes te leggen om klanten te trekken.
Barkeepers experimenteerden steeds meer met verschillende tapas, die bij ieder drankje kwamen, en zo verspreidde het fenomeen 'tapas' zich over heel Spanje.
Tapas geeft een mooie gelegenheid om iets te eten zonder een hele maaltijd te bestellen. Iedere regio in Spanje heeft zijn eigen tapasgerechten.
Zo verschillen de beste tapas in Madrid van de tapas van Sevilla.
Aangezien Spanje deel uitmaakt van het Iberisch Schiereiland, dat door water omgeven is, maken eetbare zeevissen en schaal- en schelpdieren een belangrijk onderdeel uit van de Spaanse keuken.
Enkele delicatessen uit de zee zijn calamares (gebakken inktvis), gambas pil-pil (garnalen in hete knoflookolie) en boquerones (ansjovis).
Andere typische tapas zijn chorizo (typisch Spaanse worst), paella (rijstgerecht), verschillende stoofschotels, jamón serrano (gerookte ham),
albóndigas (gehaktballetjes in tomatensauw) en de klassieke tortilla (Spaanse aardappelomelet).
Bij El Romani in het centrum van Lloret, kan je heerlijke tapas krijgen om je vingers bij af te likken!!!!
Patatas Bravas |
Helaas op zondags gesloten Website van El Romani: El Romani |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten