Lloret de Mar, de moeite waard

Welkom op het blog van Summer in Lloret de Mar. Lloret de Mar is met een rijke historie, prachtige stranden, vele winkels en bezienswaardigheden zeker de moeite waard ondanks het negatieve effect van de vele jongeren. Als je de grote hordes met jongeren wilt omzeilen is het verstandig in het vroege voorseizoen of late naseizoen een vakantie Lloret de Mar te plannen. Je kunt er lekker eten, genieten van het prachtige weer en mooie bezienswaardigheden bezoeken zoals de Iglesia Parroquial.

Dit blog is nog in ontwikkeling, en er zal steeds meer op komen te staan. Ook komen er op dit blog ook allerlei tips te staan, over Lloret de Mar en omgeving. Heb je nog tips, vragen of opmerkingen dan mag je me ook een email sturen, die kun je vinden onder de knop Contact in het linkermenu.

De foto's met een zonnetje erop zijn mijn eigendom en mag zonder mijn toestemming niet worden gebruikt. My work is not Public Domain and should NOT be taken from this site. Photograpics Copyright Summer ©

Ik wens je veel leesplezier!

Groetjes, Summer.

dinsdag 5 oktober 2010

El Romani Wijn & Tapas

De geschiedenis van de Spaanse tapas
De Spaanse traditie om tapas te gaan eten, 'el tapeo' genoemd, begon raar genoeg met lege borden.
De traditie komt uit Sevilla, waar barkeepers de wijnglazen afdekten (tapar) met een klein bordje, zodat geen fruitvliegjes erin konden vliegen.
Al gauw begon men plakjes ham op de bordjes te leggen om klanten te trekken.
Barkeepers experimenteerden steeds meer met verschillende tapas, die bij ieder drankje kwamen, en zo verspreidde het fenomeen 'tapas' zich over heel Spanje.

Tapas geeft een mooie gelegenheid om iets te eten zonder een hele maaltijd te bestellen. Iedere regio in Spanje heeft zijn eigen tapasgerechten.
Zo verschillen de beste tapas in Madrid van de tapas van Sevilla.
Aangezien Spanje deel uitmaakt van het Iberisch Schiereiland, dat door water omgeven is, maken eetbare zeevissen en schaal- en schelpdieren een belangrijk onderdeel uit van de Spaanse keuken.
Enkele delicatessen uit de zee zijn calamares (gebakken inktvis), gambas pil-pil (garnalen in hete knoflookolie) en boquerones (ansjovis).

Andere typische tapas zijn chorizo (typisch Spaanse worst), paella (rijstgerecht), verschillende stoofschotels, jamón serrano (gerookte ham),
albóndigas (gehaktballetjes in tomatensauw) en de klassieke tortilla (Spaanse aardappelomelet).


Bij El Romani in het centrum van Lloret, kan je heerlijke tapas krijgen om je vingers bij af te likken!!!!





Patatas Bravas



Helaas op zondags gesloten

Website van El Romani: El Romani


Geen opmerkingen:

Een reactie posten