Lloret de Mar, de moeite waard

Welkom op het blog van Summer in Lloret de Mar. Lloret de Mar is met een rijke historie, prachtige stranden, vele winkels en bezienswaardigheden zeker de moeite waard ondanks het negatieve effect van de vele jongeren. Als je de grote hordes met jongeren wilt omzeilen is het verstandig in het vroege voorseizoen of late naseizoen een vakantie Lloret de Mar te plannen. Je kunt er lekker eten, genieten van het prachtige weer en mooie bezienswaardigheden bezoeken zoals de Iglesia Parroquial.

Dit blog is nog in ontwikkeling, en er zal steeds meer op komen te staan. Ook komen er op dit blog ook allerlei tips te staan, over Lloret de Mar en omgeving. Heb je nog tips, vragen of opmerkingen dan mag je me ook een email sturen, die kun je vinden onder de knop Contact in het linkermenu.

De foto's met een zonnetje erop zijn mijn eigendom en mag zonder mijn toestemming niet worden gebruikt. My work is not Public Domain and should NOT be taken from this site. Photograpics Copyright Summer ©

Ik wens je veel leesplezier!

Groetjes, Summer.

maandag 15 november 2010

Dagje uit Deel 4

Het dorpje Rupit, is een idyllisch Middeleeuws dorpje, gelegen aan de rand van de Pyreneeën, met mooie oude gebouwen. Het dorpje doet mij een beetje denken aan Anton Pieck achtige stijl. 


Hou er rekening mee dat je niet met de auto in het centrum van Rupit kan komen.
Aan de rand van het dorpje Rupit, kan je je auto, tegen betaling, parkeren op een grote parkeerplaats. (zie foto hierboven, hier rij je de parking op)
Alleen de plaatselijke bevolking en bestemmingsverkeer kunnen het dorp inrijden.










Ook de toegang tot Rupit is er een om niet meer te vergeten. Via een houten, wiebelige brug bereik je het hooggelegen stadje.
Hier zijn geen grote pleinen, maar enkel smalle straatjes, mooie doorkijkjes en restaurants.

Voor mensen die last hebben van hoogtevrees of die niet tegen die wiebelige indiana jones brug kunnen, kan je vanaf de parkeerplaats rechtdoor oversteken en zo in het dorpje komen. Ik vond de brug helemaal niks!! Doodeng! 
De brug mag je maar met een maximum van 10 personen tegelijk betreden.









In dit hotel (foto hierboven en onder), schijnt Johan Cruijf en Ronald Koeman regelmatig in het verleden gelogeerd te hebben in de suite.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten