Lloret de Mar, de moeite waard

Welkom op het blog van Summer in Lloret de Mar. Lloret de Mar is met een rijke historie, prachtige stranden, vele winkels en bezienswaardigheden zeker de moeite waard ondanks het negatieve effect van de vele jongeren. Als je de grote hordes met jongeren wilt omzeilen is het verstandig in het vroege voorseizoen of late naseizoen een vakantie Lloret de Mar te plannen. Je kunt er lekker eten, genieten van het prachtige weer en mooie bezienswaardigheden bezoeken zoals de Iglesia Parroquial.

Dit blog is nog in ontwikkeling, en er zal steeds meer op komen te staan. Ook komen er op dit blog ook allerlei tips te staan, over Lloret de Mar en omgeving. Heb je nog tips, vragen of opmerkingen dan mag je me ook een email sturen, die kun je vinden onder de knop Contact in het linkermenu.

De foto's met een zonnetje erop zijn mijn eigendom en mag zonder mijn toestemming niet worden gebruikt. My work is not Public Domain and should NOT be taken from this site. Photograpics Copyright Summer ©

Ik wens je veel leesplezier!

Groetjes, Summer.

zaterdag 1 januari 2011

Feliz año Nuevo!!! Gelukkig Nieuwjaar!! Happy New Year !!

Het is in Spanje traditie, als de klok 12 uur slaat, dat je bij elke klokslag een druif opeet...dat betekent dus elke seconde een druif, en dat 12 keer!! hahahaa Als je dat lukt dan brengt dat geluk en voorspoed in het nieuwe jaar! En de dames horen rood ondergoed te dragen dat brengt ook geluk! Het idee ontstond na een omvangrijke druivenoogst


De Spaanse gewoonte om op oudejaarsavond om 12 uur op elke klokslag een druif te eten om zo een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar te hebben, viert zijn honderdste verjaardag. Het eten van Las doce uvas de suerte, een voor elke maand van het jaar, is volgens populair geloof terug te voeren tot de jaarwisseling van 1909-1910.
Tijdens die jaarwisseling had het dorp Viñalopó in de provincie Alicante een buitengewoon goede druivenoogst en besloot men met oud op nieuw druiven uit te delen voor goed geluk in het volgende jaar. In dit dorp worden druiven gefabriceerd die om te eten zijn en niet zoals in veel andere Spaanse gebieden, voor de wijn. Dankzij het verpakken van de druiven als ze nog aan de struik zitten, wordt de oogst een maand uitgesteld en in plaats van september/oktober pas in november/december uitgevoerd. Bron: Spanje Vandaag
Om 00:00 uur 12 druiven veroberd en geklonken met roze Cava!
Ik wens iedereen een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2011!!      




Geen opmerkingen:

Een reactie posten